onsdag 23 mars 2011

Konst(igt) mäkleri

Hej allihop!

Jag tycker mig se en trend...Vi är trötta på det perfekta, det avskalade, det opersonliga...Eller det kanske inte är en trend, det kanske bara är jag!

Oavsett, jag måste bara dela med mig av dessa underbara bilder från en mycket spännande mäklarfirma, nämligen Fantastic Frank! Jag kan inte sluta titta, jag vill jobba där, bo i deras objekt, printa ut bilderna och hänga dem på väggen..
För de är inget annat än konst tycker jag!



Ps; Kolla in deras jobbannons här. Humor..









fredag 4 mars 2011

En lysande idé!

Hej vänner!

Allt bra där ute i den begynnande våren(?).. Sitter uppe i Stockholm idag, här är det allt utom vår, herregud vad snö! Jag längtar hem..

Jaja, här uppe har jag haft ett par otroligt inspirerande dagar! Bla. har jag varit på besök & föreläsning hos duktiga formgivaren Jonas Torstensson som berättade om kretsloppstänk, återvinning & design. Mycket spännande och tänkvärt!
Sedan fick vi designa egna glasfat av spillglas. Skall bli otroligt spännande att se det resultatet, eventuellt blir det en bild även här..

Men, med detta färskt i minnet gick jag ut och trendspanade lite, ett nytt jobb jag fått under dagen idag..

Och vad jag kan se är det helrätt med återvinning/återbruk av alla det slag, åtminstone om man kikar på de här lamporna:



Kanske sämsta exemplet först, men idén att använda saker till annat än vad som är tänkt från början är spännande! Här har Oddbirds fixat lampa av träklot. Snyggt!



Riv det fula tyget av gamla lampskärmar och vips har du en sån här fin lampa! Skojigt med att spraymåla dem i någon klatschig färg! Bild från Sköna Hem



Massa gammalt porslin som ligger och skräpar? Eller gillar du bara att loppisfynda, men inte vet vad du ska göra med allt? Bygg en lampa! Det har Oddbirds gjort..





Samma koncept, men denna gång med glasvaser. Bild från designern Lee Brooms hemsida.





Nytillverkade lampor från Cosas, men visst kan man tillverka dessa själv av gammalt material?



Skojig lampa som man kan fixa av gamla hattar! Just denna är nytillverkad och säljs av exempelvis Design Online, designern heter Jake Phipps.



Denna lampa säljs av Bolagret, men kan likagärna vara hemmagjord. Tror minsann jag har nån gammal vedklabb som kan passa..