söndag 3 januari 2010

Compact living

För er som bor lite trängre kommer här lite smarta idéer. Kommer inte ihåg vart jag hittat alla bilderna tyvärr, hoppas ingen tar illa upp;)Utrymmet under möbler är perfekt för alla möjliga olika funktioner. Förvaring brukar man mest se, men varför inte stuva under sängen?Bygg upp en låg sittbänk under fönstret. Där är en yta som är svårt att möblera med annat eftersom de flesta möbler är för höga. Bäst blir det om man platsbygger, men annars finns köksskåp som kan passa i höjd.


Ingen plats för sängbord? Bygg in dem i huvudgaveln. Snyggt och smart! Bild från Booli.Hålplywood blir smart upphängningsboard om man har dåligt med förvaring i ex. köket. Ikea har bra krokar som passar. Måla i en cool färg som här. Bild från Designsponge.Ganska dålig bild, men återigen en smart lösning under fönster. En byrå eller ett skåp. Ger även djupare fönsterbrädor: Snyggt! Bild från Designsponge.På hemnet hittar man "vanliga" människors smarta lösningar. Här har man utnyttjat hallen smart och byggt in ett utfällbart skrivbord. Extra plus med den stora spegeln som speglar in ljus och förstorar rummet.Har du högt i tak? Bygg en extra våning! Här har man ett sovloft. Smart!Bild från Booli.En öppen hylla är snyggt, men kan lätt se rörig ut på liten yta. Häng ett snyggt draperi för, ger ett lugnare intryck.
Förvaringsmöbel som heter duga! Bygg upp med olika storlekar på köksskåp. Sväljer hur mycket prylar som helst, och blir dessutom ett smycke i rummet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har en 15 kvm lägenhet i Sthlm och tar tacksamt emot alla tips på "compact living"-lösningar. Gillade verkligen din sammanställning!

//Sofia

Anonym sa...

Hej, bor heller inte jättestort! Jag har satt upp ett draperi runt sängen där den står i "rummet", på det sättet avskärmas sovdelen om man inte vill se en säng hela tiden..Dra för o man får ett rent "vardagsrum":). Annat är att ha sänglådor under sängen att ha sina kläder i, så gjorde jag o bar sedan ut de bärbara garderoberna för att få mer yta(i ett litet rum känns ju en vanlig garderob stor:)). Bor man litet så möblerar man ständigt om och försöker hitta bättre lösningar för sin lägenhet:), gör så fortfarande efter 2 år men kan samtidigt inte flytta, älskar min lägenhet för mkt!!
Sofia